Grupul de suport Împreună pentru Speranță

Nimic nu este mai dureros pentru un părinte decât să își vadă copilul bolnav.

În lupta nedreaptă cu această boală necruțătoare, cancerul infantil, copiii și părinții duc un război dureros. Deși e foarte greu să îți păstrezi speranța atunci când întreaga ta lume se clatină, părinții micilor Super Eroi trebuie să fie mai puternici decât au fost vreodată.

Începând cu luna februarie 2020 avem în derulare un nou proiect care vine în sprijinul părinților aflați cu copiii la tratament: grupul de suport emoțional Împreună pentru Speranță.

Grupul de suport emoțional este gândit ca un program în care participanții să lucreze cu propriile vulnerabilități în contextul noii realități familiale, sub îndrumarea unor psihoterapeuți voluntari cu experiență. Participanții sunt încurajați să își exprime emoțiile, să își accepte temerile și să vorbească deschis despre propriile experiențe și trăiri. Unul dintre cele mai valoroase beneficii este însă crearea firească de relații cu ceilalți participanți, legați prin situația dificilă cu care se confruntă.

Grupului de suport emoțional i s-a alăturat și Preotul de caritate Florin Cristian Cristea care se îngrijește de sufletul  chinuit al părinților și copiilor.

Activitatea Grupului de suport este momentan suspendată datorită precauțiilor legate de răspândirea virusului SARS-CoV2.

Împreună pentru o șansă la viață! 

Photo by Tim Mossholder on Unsplash