Scopul nostru de a îmbunătăți tratamentul acordat copiilor diagnosticați cu cancer și condițiile de spitalizare ale acestora poate fi atins doar dacă sprijinim cadrele medicale cu aparatura medicală atât de necesară. Punând la dispoziție cele mai noi tehnologii, putem schimba mentalități, oferi siguranță și speranță.

Un prim pas l-am făcut încă din iunie 2019 când am decis să achiziționăm pentru  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași un aparat automat pentru prepararea mixurii citostaticelor. După discuțiile purtate cu mai mulți producători, am optat pentru aparatul Pharma Help -LAF produs de către cei de la Fresenius Kabi, plătind prețul de 119.000 euro, bani proveniți integral din fundraiser-ul pentru tratamentul de care ar fi trebuit să beneficieze Călin Mihai. Prin intermediul celor de la Salvați Copiii România, care au mult mai multă experiență decât noi, am pus în mișcare achiziția, au fost obținute toate avizele necesare, fiind primul aparat de acest tip care va fi pus în funcțiune în România. Printre beneficiile acestui aparat putem menționa siguranța dozajului, eliminarea pericolului contaminării produsului citostatic sau al personalului medical, putând fi utilizat pentru medicamentația pacienților din Secția de hemato-oncologie cât și ATI.

Update: Datorită restricțiilor impuse de răspândirea virusului SARS-CoV2, livrarea și punerea în funcțiune a aparatului, programate pentru sfârșitul lunii Martie, se amână până la ridicarea restricțiilor.

Cu ajutorul celor de la Diversey am putut dota toate cele 12 saloane ale Secției de Oncologie a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași și punctul de tratament cu dispensere hybrid de gel antibacterian, ajutând astfel la limitarea răspândirii infecțiilor cu bacterii sau viruși, într-un mediu în care pacienții au o imunitate scăzută.

Noi ne vom ocupa cu dotarea dispenserelor cu produsul biocid și de asemenea vom avea grijă ca aparatul de încălțare automat, pus la dispoziție de către cei de la Dental Derom Internațional să nu rămână fără folia pentru încălțări.

Împreună pentru o șansă la viață! 

Rulează videoul